Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Въпреки ковид, 2021 г. беше успешна за туризма в Каварна

„Първата ковид година – 2020-та, беше наистина тежка. Наложените ограничения не позволиха да се провеждат никакви събития на открито. През 2021 г. не беше лесно, но някак вече се бяхме научили да спазваме мерките, да осъществяваме контрол. Като цяло ситуацията бе по-спокойна. Хората започнаха да свикват с ковид“, коментира пред Про Нюз Добрич кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

По думите й голям поток от туристи започна да посещава общината. При извършените проверки на хотелите тази година се оказва, че в определен период в тях няма никакви свободни места.

„Това означава, че сме доста желана дестинация, има  заетост, има предлагане и търсене. Но това зависи от самия бизнес, не от кмета. Със средствата за капиталови разходи чудеса от храброст не можем да направим. Това, което общината може да направи в подкрепа на туристическия бизнес, е да осигури добри пътища, спретнати паркове, добра хигиена, сметосъбиране, сметопочистване. Но бизнесът е този, който трябва да направи така, че да задържа клиента, независимо дали е ресторант или хотел, да го накара да се върне отново и отново“, подчерта кметът.

c