Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Семейство от Добрич с коледен жест към самотна майка и болни от COVID-19 мъж и жена

Семейство от Добрич – Димитър Василев и Йонка Маринова, които са родители на две деца – Димитър и Ангел, на 10 и на 4 години, ще превърнат Коледа в щастлива и незабравима за две семейства в нужда. Преди дни те публикуваха пост в социалната мрежа, в които съобщиха за благородните си намерения. Написаха, че ще подарят коледни подаръци на децата и храна за празника на семейства в неравностойно положение.

За Про Нюз Добрич Маринова разказа, че на поста им са откликнали хора и са посочили такива семейства. Така вече е решено и ще бъдат зарадвани самотна майка и мъж и жена, които в момента са с COVID-19. Предстои през седмицата да бъдат закупени играчки за децата, необходимото за празничната трапеза, както и по-трайни хранителни продукти.

Димитър Василев и Йонка Маринова помагат на семейства в нужда за Коледа за първи път. Това обаче не е първият им благотворителен жест – преди две години, в началото на пандемията от COVID-19, те закупиха за доста хора в затруднено положение хранителни продукти.

„Богати ли сте, че решавате да помогнете на други хора?”, попитахме Маринова. Тя през смях отговори: „Не. Напротив, не сме богати и точно за това искаме да помогнем. Защото знаем колко е трудно когато тези празници наближат и родителите започват да изпадат в паника, защото децата не разбират, че Дядо Коледа не им е донесъл подарък”.

Добричлийката се надява примерът им да стане заразен и други хора да ги последват и да помогнат на нуждаещи си.

Димитър Василев и Йонка Маринова са известни в Добрич и с друга своя инициатива. Те поставиха къщички за книги пред паметника на свети свети Кирил и Методий и в Градския парк „Свети Георги” и организираха книгоразменяне.

c