Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Семейство от Шабла с признание от мебелната компания „Виденов“

Покана за участие в специална колекция от авторски произведения са получили семейство Силвия и Робътр Уолтърс от Шабла от фирма „Виденов“. Сайтът на магазина предлага на вниманието на своите клиенти творения на български майстори на занаятите от цялата страна.

Семейството, което избра Шабла за свой дом, от години живее и твори в крайморския град и техните произведения са известни на клиентите от България и чужбина. Силвия изработва свещи от соев восък, плете макрамета, занимава се с декупаж, а Робърт изработва маси и дъски от дърво и епоксидна смола.  Така дошла поканата, отправна от мебелната фирма, да се включат в конкурса. Критериите за подбор били много, а участниците още повече. От всички желаещи, комисия избрала 12 занаятчии, които отговарят на най-важното условие на конкурса – предложенията да допринасят за модерен и уютен дом. Така се е оформила една занаятчийска коледна селекция от подбрани продукти – уникати, които да превърнат празника на любимите ни хора в специален и личен момент.

Произведенията, с които участва семейство Уолтърс са свещите на Силвия, които нямат аналог, защото са родени от душата и ръцете на майсторката и всеки продукт е изпипан до най-малкия детайл. Те са от соево-кокосов восък, защото той е безвреден, декорацията им е уникална и човек се чуди дали да пали свещта или да я изяде, а ароматите са божествени.

Освен свещи, в колекцията има и арома бонбони за арома лампи, масажни свещи, твърди лосиони за тяло, арома сашета – ароматизатори, но също и пана за стена, висящи цветарници, венци, капани за сънища и други декорации, които придават на всяко едно място бохо стил, внасят уют и артистичност.

Спечелването на конкурса допринесло за увеличаването на поръчките и семейството едва смогва с изпълнението им, но са щастливи, че творенията им се оценят високо и са толкова търсени. Клиентите поръчват най-вече свещи с коледни декорации и аромати на канела, ябълка, портокал, карамел и шоколад. Някои от свещите пристигат при поръчителите си с ангелските криле на чашите на майстор Борислав Стоянов, които също са ръчна изработка, направени специално за творенията на Силвия. Така получаваш подарък с послание и чаша, която остава за спомен. Поръчките са както за дома и за близките на клиентите, така и като фирмени и корпоративни подаръци.

Работата е много, но удовлетворението е още по-голямо и „R & S Craft Factory“ от Шабла са щастливи, че мънички парченца от душата им, заредени с послание за обич и щастие, ще осветят домовете на стотици семейства и ще направят Коледата им по-светла и споделена.

Диана СТЕФАНОВА

c