Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Поредни трима засечени зад волана с дрога и подпийнали в Добрич и край Балчик

За трима задържани водачи на леки автомобили, седнали зад волана под въздействие на дрога и алкохол, съобщават от Областна дирекция на МВР. Нарушителите са задържани на 9 декември при извършени рутинни проверки от екипи "Пътна полиция".

Около 17:25 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 49-годишшен мъж. При извършен тест за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,83 промила.

Няколко часа по-рано - около 11:20 часа, отново в град Добрич, е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 26-годишен мъж. След тестване за употреба на наркотични и упойващи вещества, дрегерът отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин.

Около 14:45 часа в балчишкото село Оброчище е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 32-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, дрегерът отчита положителен резултат за употребата на амфетамин.

Стартира 7-дневна пътна акция срещу пияни и дрогирани в област Добрич

Към всеки от тримата нарушители е приложена рутинна наказателна мярка за 24-часово задържане. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

c