Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Училище от Добрич и детска градина в Балчик с отличия от Агенцията за закрила на детето

За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето награди организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им, образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“.
„Аз и моят екип се вълнуваме от всяка получена номинация и сме истински радостни и горди, че всяка година те значително се увеличават. Вълнуваме се, защото е истинско удоволствие, когато четем за постиженията ви, когато знаем, че са положени толкова много усилия и още повече любов в работата ви, за да се грижите за децата ни. От името на ДАЗД искам да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани“, това заяви по време на церемонията по награждаването председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова.
В оспорвана надпревара дванадесетте наградени в четирите категории и удостоени със статуетки са:Плакет в категория „Значима иновация“ получи Центърът за подкрепа на личностно развитие – Средно Училище „Димитър Талев“, Добрич. В категорията „Устойчиво развитие“ беше отличена детска Градина „Знаме на мира“, град Балчик;
В четирите категории бяха връчени и общо 50 плакета.
„Това са професионалисти, отдадени до край на най-ценното – децата ни. Някои от отличените променят детските съдби, подават ръка в трудни моменти за детето и го връщат към доброто, връщат пътя и надеждата му, че мечтите могат да се сбъдват. Бих искала да споделя, че всяка една номинация, която получихме заслужава да бъде наградена, защото всички вие сте добрия пример – добрия пример затова как трябва да се грижим за бъдещето си, защото децата са не само нашето бъдеще, а нашия път и светлина“, допълни още д-р Елеонора Лилова.

c