Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Рисунки на млади художници от Добрич и Варна ще популяризират българската песен в конкурса Детска Евровизия 2021

Докато Денислава и Мартин - младите изпълнители от Студио „Сарандев“-Добрич, избрани да представят България на Детска Евровизия 2021 в Париж, се подготвят усилено за участието си в конкурса, млади художници от Добрич и Варна рисуваха, вдъхновени от тяхната песен „Гласът на любовта“ (Voice Of Love).

Идеята за създаване на рекламни тениски, на които да се щамповат рисунките на младите художници, е на продуцентите на Детска Евровизия -“Ligna Studios” и БНТ. Едно от условията - творбите да са създадени под прякото въздействие на песента, да са уловили емоцията и посланието ѝ, и персоналното усещане на твореца.

В инициативата се включват голям брой участници, които създават 94 твобри, сред които продуцентите ще изберат най-подходящите, коментира Елена Карабельова - вокален педагог в Студио "Сарандев". Напълно разбираемо, най-активни са били малките творци от Добрич - аателие „Стела и Дара“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (училището, в което учи Денислава), СУ „Св. Климент Охридски“, ЧОУ „Мария Монтесори“, ЧСУ „Леонардо да Винчи“. В предизвикателството са се включили и съучениците на Мартин от варненското СУ „Стоян Михайловски“, както много от приятелите на Дени и Марти.

Участието на талантите от Студио „Сарандев“ в Детска Евровизия 2021 се реализира с финансовата подкрепа на Община град Добрич и други спонсори от региона.

Според новия регламент на Детска Евровизия, вече всеки може да подкрепи Дени и Марти, гласувайки за българската песен. Тазгодишната конкурсна надпревара ще се излъчва на живо по БНТ на 19 декември от 17:00 ч.

c