Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Коледният базар в Добрич отвори врати на фона на разбитите плочки и лошото вечерно осветление

Коледният базар в Добрич отвори врати вчера и ще очаква своите клиенти до първите дни на новата 2022 година. Днес седем от къщичките на площад „Свобода“ работят и добричлии могат да си купят коледна украса, новогодишни сувенири, играчки, ръчно правени бижута. Със свой щанд присъства и цехът в Рилци, който произвежда единствените в България уникални стъклени елхови украшения. На базара се предлага още скара и пакетирани храни.

Теодора Петкова е майстор на бижута от разноцветна полимерна глина. От дълги години е на базара и има редовни клиенти, които познават и търсят изделията й. По Коледа се продават най-вече комплектите от огърлици и обици.

Коледни венци, ангелчета, гномове, късметчета като символичен подарък или за баница, дървени украси, плетени играчки предлага в три от къщичките занаятчийката Теодора Митева. На щандовете могат да се купят ръчно правени играчки и уникални кукли от плат. Всичко е ново, изработено тази година, защото на миналогодишния базар изделията се продали изцяло.

За съжаление, празничната атмосфера се потиска от неугледния вид на центъра с разбитите плочки и лошото осветление във вечерните часове.

„Тъмно и мрачно е вечер, а разбитите плочки изобщо не навяват коледно настроение. В ужасно състояние са и това разочарова, каквато и коледна украса да има. Осветлението на центъра е абсолютно недостатъчно. Няколкото високи осветителни тела изобщо не вършат работа – преди време светеха много по-добре. Някои от по-малките градове в област Добрич изглеждат по-празнично“, сподели добричлийка.

c