Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Грейна елхата в Добрич. Пред Дядо Коледа кметът си пожела нов център

Много малчугани и родителите им се събраха пред 12-метровата елха в центъра на Добрич, за да споделят запалването на светлините й. Дъждът спря точно за детското тържество и кукления спектакъл за най-малките.

Те посрещнаха Дядо Коледа, който пристигна на мотор и донесе книжка за всяко дете на тържеството.

Кметът Йордан Йорданов сподели пред децата и добрия старец мечтата си и призова Дядо Коледа и джуджетата да помагат.

„Ние големите също имаме мечти, те не са по-малки от вашите. Искам да ви споделя, че нашата община също има мечта, Дядо Коледа. Ние вече работим за тази мечта и се надяваме ти с твоите джуджета да ни помогнеш. Нашият град, нашите съграждани имаме нужда от нов център. Ние работим по него, но искаме и вие да ни помогнете“,  каза кметът.

„Аз съм сигурен, че със съвместни усилия този град ще се преобрази до неузнаваемост“, побърза да увери и Дядо Коледа. Все пак той пожела на децата „Да сте здрави, винаги позитивни и да си пожелаем нещо от сърце и дано през новата 2022 г. се сбъдне нашето желание“.

Живото коледно дръвче на Добрич, което е високо 12 метра засия с над 4000 разноцветни лампички и нови светлоотразителни украшения. И тази година за коледната атмосфера допринасят светещи триизмерни шейна и елен.

Много емоции сред присъстващите предизвика и светлинния спектакъл. Той включваше двойновъртящо се огнено колело със сценични фонтани, което е имаше римски свещи, единични изстрели, серия с по няколко пиробатерии със свирещо-гърмящ ефект и светещо-пращящ ефект, разкри Момчил Кръстев от парти център „Вега“, които изпълниха светлинното шоу по поръчка на общината и одобрен проект.

c