Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Приказката на Денислава и Мартин до Евровизия - от Добрич до Париж

Децата пеят заедно от 4 години, Виктория ги мотивира за големия концерт в Париж

В приказен свят, излязъл сякаш от любими анимации като „Спящата красавица“ и „Замръзналото кралство“ ни пренасят младите надежди на българската музикална сцена Денислава Димитрова и Мартин Стоянов. Малките таланти, които са на съответно 12 и 11 години, ще изживеят своята вълшебна история съвсем скоро – след по-малко от месец, когато ще се проведе детската Евровизия. За целта, Дени и Марти ще заминат за Париж, а техният глас на любовта (The Voice Of Love) ще зазвучи из френската столица на 19 декември.

Към момента и двамата са силно ангажирани с подготовката за най-голямата сцена в краткия им засега, но изпълнен с успехи музикален път. През последните дни в акцент са сценичните им костюми. Всеки ден от повече от месец вече пък те прекарват часове и с вокалния си педагог Елена Карабельова от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център – Добрич. Именно тя стои и зад сформирането на дуета им преди вече четири години. „Тя реши, че гласовете ни си подхождат и може да се получи нещо красиво – прекрасна хармония“, споделя специално за „Монитор“ Денислава. За нея и Мартин участието на международен конкурс не е ново явление. Дори напротив – двамата имат

богат опит и немалко отличия на състезателната сцена.

Само за последната година младите певци си завоюват четири първи награди в национални и международни съревнования. „Научихме много от конкурсите. Например, да се подкрепяме, когато сме двамата на сцената. Ако единият сгреши, другият го покрива без никой да разбере. Научихме, че е много важно посланието на песента да се предаде на публиката. Надяваме се това да направим и на сцената на Евровизия“, казва ни и Мартин. А Дени допълва, че благодарение на опита им, двамата са по-спокойни и уверени пред публика. „Много е лесно да пееш сам пред вокалния си педагог и

много по-трудно, когато трябва да се представиш пред много хора

и цялото внимание на публиката е върху теб“, смята тя.

И двамата откриват любовта си към музиката още от детската градина. Талантът на Димитрова е забелязан от учителката й, която провокира на свой ред родителите на момичето да я запишат в студиото „Сарандев“. При Мартин историята се повтаря. Преди да се озове в дует с Дени обаче той преминава през няколко различни школи. Той започва музикалното си обучение първо в Хора на варненските момчета. Впоследствие дава тон за песен и като част от вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“, където прекарва също доста време преди да се озове в студиото в Добрич. Още с постъпването си при г-жа Карабельова, се сформира и дуетът с Дени.

За това, че са избрани да представят родината си на детската Евровизия

тази година пък двамата научават от някои от най-близките си хора.

Стоянов разбира от майка си, че със своята сестра на сцената ще имат тази чест. Дени пък разбира от вокалната им педагожка. „Първоначално не знаех къде се намирам. Много се развълнувах и ми трябваше време да осмисля това, което се случва“, признава тя.

За The Voice Of Love – песента, с която двамата ще се представят във Франция, младите таланти и екипът им работят с македонски артисти. Автори на мелодията и текста са Васил Гарванлиев, който представи страната си на „голямата“ Евровизия тази година, Давор Йордановски и Весна Малинова. С думичките на български пък се заема Стан Стефанов. Самите създатели на песента признават, че са се вдъхновили от любимите си филми като деца, които някога гледали по „Дисни“. Такива асоциации направили и приятелите на Дени и Марти веднага след като чули The Voice Of Love за първи път. „Те много харесаха песента. Казаха, че

с Дени пеем много добре и сме уникални,

и че ще ни стискат палци на 19 декември“, доволен е Мартин.

Сред основните им вдъхновители за изпълнението в Париж несъмнено е и Виктория Георгиева, която през пролетта завоюва 11-ата позиция на България на Евровизия. Творческата им колаборация, която си личи и от официалния видеоклип на The Voice Of Love, съвсем не е изненадваща – изпълнителката на Growing Up Is Getting Old и децата работят с едни и същи продуценти от Ligna Studios. „Вики ни каза да не се притесняваме, да бъдем уверени на сцената, да се насладим на мига, както и да се раздадем на макс! Тя наистина ни даде много ценни съвети за нашето представяне на сцената на Евровизия, защото е преживяла всичко и има много опит. Искрено ѝ благодарим!“, разказват Димитрова и Стоянов.

Когато не са заети с музика и подготовката си за Евровизия, двамата обичат най-много да прекарват време с роднините и приятелите си. Дени обикновено се разхожда сред природата и тренира естетическа гимнастика – друга страст, която следва още от много малка. Марти пък предпочита да чете. В училище тя харесва езиците – в частност български и немски, той – историята и географията.

Дени и Марти ще са и първите деца, за които

ще можем да гласуваме и от територията на България.

Това се дължи на промяна в регламента, въведена преди четири години, която отчита факта, че по-голямата част от аудиторията на песните от конкурса – младежите, прекарват голяма част от времето си онлайн. Заради това от Европейския съюз за радио и телевизия взимат решението да позволят на малките музикални фенове да могат да гласуват през интернет за всяка една от представените творби, без ограничения. Прогнози относно финалния резултат и представянето на българските таланти на детската Евровизия все още е рано да се правят, като заради възрастта на участниците в конкурса и букмейкърите нямат залози за състезанието.

Източник: Монитор

c