Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

На Никулден откриват новия "Морски клуб" в селището Кария край фара на Шабла

Навръх Никулден в 11:00 часа ще се състои откриването на новопостроената база "Морски клуб" в селището Кария, непосредствено до емблематичния фар Шабла, съобщават от УС на СНЦ "Морски клуб Портус Кариа".

След години на идейно разработване, последователност и силна воля, Община Шабла съумя да докара този страхотен проект до успешен завършек и да добави още една звезда към територията си, посочват от клуба.

За откриването ще има раздумка, рибена чорба и вино, а Отец Павел ще направи водосвет за  здраве, късмет и много успехи в морското дело и морските спортове.

Талантливият ветеран на Морски клуб "Портус Кариа" и легендарен харпунджия Иван Минчев-Хапчето пък ще  представи част от своите уникални художествени произведения.

Благодарение на кмета на Шабла Мариян Жечев, общинската администрация и екипа на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик",  Морски клуб "Портус Кариа" и  новосъздадения Морски Клуб "Шабла", както и всички морски хора ще имат възможност да покоряват нови върхове в спортното майсторство и в морското дело. Нещо повече - ще разполагат с обучителна база, посредством която ще имаме далеч по-големи възможности да предадем нашият опит и знания на идните поколения за чест и гордост на шабленци, посочват още от „Портус Кариа“.

c