Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Жена от Добрич дари бъбрека си и спаси живота на бащата на внуците си

43-годишният баща на две деца Росен Иванов Димитров от Добрич живее втори живот, след като неговата тъща дари бъбрека си, за да може той отново да се радва на семейството си.

„На 11октомври беше извършена успешно моята бъбречна трансплантация. Благодаря на моята скъпа тъща, която без да се замисля ми даде втори шанс за живот. На доц. проф. Вулкан Торунч и неговия екип съм сред вас жив и здрав. След трансплантацията се наложи да бъде извършена още една интервенция която бе извършена вчера успешно.

3425 лв. събраха в СУ “Св. св. Кирил и Методий” в Добрич за лечение на родител

Благодаря отново на всички вас добри хора, които ми помогнахте. Пожелавам ви от сърце много здраве, щастие и дълъг живот“, написа в социалната мрежа Росен.
Трансплантацията става възможна и благодарение на събраните от добри хора от страната и чужбина 50 000 лева.

През 2019 година на Росен е поставена диагноза „хронична бъбречна недостатъчност“, която напълно променя живота му. След това трябваше три пъти седмично по четири часа той да е на хемодиализа, след което се чувства крайно изтощен. „Не мога да се храня, не мога да пия много течности, сънят ми е нарушен заради странични ефекти. Тревожа се за двете си прекрасни деца Ивайло – на 14 г., и Георги – на 9 г., както и за съпругата си Светла, които имат нужда от обичта и подкрепата ми“, сподели преди няколко месеца Росен.

1900 лева в помощ на Росен от Добрич осигури благотворителна фотосесия

Шансът му да  живее бе трансплантация на бъбрек.

Бяха организирани две дарителски кампании в помощ на Росен. В първия учебен ден учители и родители от СУ “Св. св. Кирил и Методий” в Добрич, където учат децата му, събраха 3425 лева за животоспасяващата трансплантация. По инициатива на Иван Георгиев и на младата фотографка Ани Иванова в Градския парк се проведе благотворителна фотосесия, която събра 1900 лева за каузата.

Жена от Добрич е готова да дари бъбрек, за да живее бащата на внуците й

По-голямата част от средствата са набрани по банковата сметка. Отзоваха се много непознати за семейството хора, включително и от чужбина.

c