Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Доброволци от Генерал Тошево помагат на 100-годишната баба Добра

Млади хора от Генерал Тошево върнаха вярата в доброто на 100-годишната баба ДобраЗлатарова и племенницата й Стоянка Стоянова, която се грижи за нея. За пореден път доброволци от добруджанския град подават ръка на двете жени.

Както Про Нюз Добрич вече писа, в стаичката на столетницата, която е най-възрастния жител на община Генерал Тошево, дори през юни, в хладните дни, бумти печка, за да е уютно на възрастната жена. Стоянка с мъка сподели, че й е трудно да набави дърва за печката, защото парите не стигат. През лятото след наша публикация, дърва бяха осигурени.

Преди дни млади хора от Генерал Тошево разбрали, че двете жени отново нямат достатъчно дърва за зимата.

Животът на столетницата баба Добра от Генерал Тошево или как доброто се връща

„Докараха един тон дърва и казаха, че са платили още два тона. Към момента няма нужда от повече“, сподели пред Про Нюз Добрич Стоянка. Тя изказва огромна благодарност на Станимир Дянков, който освен дърва, донесъл и чувалче зеле за зимата. Георги Порожанов не само осигурил първите дърва, но след това измайсторил и легло за Стоянка, за да може да спи близо до леля си и да я завива нощем.
„Нямам думи да благодаря. Помагат ми момчетата, много съм доволна. Разплаках се.  Днешната младеж не е тази, за която я мислят. Благодаря им за добротата“, споделя Стоянка.  Попитала ги нямат ли семейства, как така ще помагат на нас. А те й отвърнали: „Не се притеснявай, ние като сме млади ако не можем да помогнем, кога?“

Видах, че има добри хора. Защото в най-трудния момент ми подадоха ръка, казва жената и не крие вълнението си, че  младите доброволци са й върнали вярата в доброто и в младите хора.

c