Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Влошено е състоянието на онкоболния ромски лидер от Добрич Живко Стоянов

Състоянието на ромският лидер от Добрич Живко Стоянов все повече се влошава. След като премина четири курса химиотерапия за карцинома на белия дроб, сега да открити тумори и в главата.

Лечението му продължава у нас, съобщи в социалната мрежа неговият приятел Асен Кирилов, който също се бори с коварната болест. Вчера Стоянов е бил на преглед при неврохирург в болница „Свети Марина“ във Варна.

„За съжаление, при прегледа и направените обстойни изследвания сега се оказва, че туморите в главния мозък са четири, а не два“, написа Кирилов. Предстои от 10 декември в болница „Света Марина“ да започне курс лъчетерапия. Лечението на Живко Стоянов ще продължи в България. Ромският лидер изказва огромни благодарности към всички, които се интересуват притесняват за здравословното му състояние.

 „Той изказва огромната си благодарност към всички, които са съпричастни в борбата му между живота и смъртта. Продължава да се бори“, написа още Асен Кирилов.  

Първоначално на Живко Стоянов беше поставена диагноза „карцином на белия дроб“.  Преминал е дълъг път на лечение в България, но положението му се влошаваше. Имаше разсейки в белия дроб, увреждания по гърлото. Проведе курс лъчетерапия в България, но с помощта на приятели бяха събрани средства, за да продължи лечението си в турска болница, където премина четири курса химиотерапия по повод карцином на белия дроб.

c