Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Жителите на Кардам: Ако ремонтът на пътя за Ген. Тошево не започне напролет, отново излизаме на протест

Жителите на Кардам протестираха тази сутрин заради отложения ремонт на пътя ГКПП Кардам - Ген. Тошево. Отсечката е в изключително лошо състояние и същинските ремонтни дейности трябваше да бъдат извършени тази година. Крайният срок обаче бе отложен от АПИ от октомври 2021-ва за месец май 2022 година. До момента около пътя са кастрени храсти, фрезован е асфалт, а вчера е била направена жълта непрекъсната осева линия. Нов асфалт няма. Хората са гневни, защото от години трошат колите си по трасето, цялото в дупки.

Днес протестиращите издигнаха плакати с надписи „Входната врата на България не заслужава подобен път“ и „Не искаме много – само път, който ни води до родните къщи“.

Жителите на Кардам протестираха и през месец юни, а днешния ден избраха заради първото заседание на Народното събрание, с надежда да бъдат чути.

Протестът се състоя в центъра на селото, имаше и земеделска техника.

„В 21 век хората не заслужават да се движат по такива пътища. През лятото съм наблюдавал реакции на чужди туристи, които минават оттук – изказваха удивление, че може да има такива пътища в страната ни. Влизаш в България и първото нещо, което виждаш, е мръсотията на граничния пункт и разбития път. Няма кой да реагира. Днес се събира 47-ото Народно събрание, дай боже, тези депутати, които ги избрахме, да направят нещо“, сподели пред Про Нюз Добрич кметът на Кардам Георги Събев.

Той допълни, че пътят е много натоварен и въпреки че е в окаяно състояние, камионите карат с висока скорост, притискат леките коли и има опасност от инциденти. „Ще стане най-лошото и може би тогава ще все се вземат мерки“, каза Събев.

Ако през пролетта ремонтите не започнат, жителите на генералтошевското село отново ще излязат на протест и обещават той да бъде много по-масов.

c