Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Стартира кампанията „Благотворителна Коледа“ на Община Генерал Тошево

В навечерието на Коледните празници в община Генерал Тошево започва традиционната кампания „Благотворителна Коледа 2021“. Всички желаещи да се включат в кампанията могат да направят това до 17 декември. От Общината посочват и банкова сметка:

Община Генерал Тошево

IBAN BG44CREX92608414708700

Плащане / 445100

Токуда банк – офис Генерал Тошево

Всеки дарител ще получи отчет за изразходването на предоставените средства, както и продукти, а резултатите от благотворителната кампания ще бъдат оповестени в медиите и на сайта на Общината. Оттам отправиха и апел към бъдещите дарители:

„Особено важно е да стъпим на здравите основи на морала и ценностите, на духовността и традициите, на грижата за отделния човек. Въпреки поредната година, белязана от пандемията COVID-19, хуманността изисква от нас да дадем надежда и дори малък повод за гордост на всички наши съграждани. Да възвърнем тяхната вяра, че доброто побеждава, макар и с малки стъпки. Да дадем заявка за достоен живот на всеки. Длъжни сме да го направим.

За съжаление, днес има семейства, самотни възрастни хора или такива, сполетени от бедствия и инциденти, които живеят под прага на бедността. Те нямат възможност да посрещнат коледните и новогодишни празници в уютна и топла атмосфера, с отрупана трапеза, заобиколени от своите близки.

„Благотворителна Коледа” е техният шанс да почувстват нашата подкрепа и подадена ръка в момент, когато това е най-необходимо.“

c