Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Д-р Хасан Адемов: Ще работя за свободна икономическа зона в Добрич и за решаване на проблемите с водоснабдяването

„Приоритетите на ДПС са и приоритети на народните представители на Движението, в случая и мои. В програмата ни ние сме записали, че основната цел и кауза на ДПС е да възстановим демокрацията и държавността. През последните 12 години те бяха в опасност. Еднолично се вземаха решенията в държавата, институциите бяха загърбени и от тази гледна точка това е наш приоритет“, коментира пред Про Нюз Добрич депутатът от ДПС от регион Добрич д-р Хасан Адемов.

„Ние сме за това да постигнем средноевропейските стандарти на живот в краткосрочен план, защото знаем, че сме на последно място в ЕС по ниво на доходите. Всички въпроси, свързани с пазара на труда също са много важни. Ние сме за програма за ускорено икономическо догонващо развитие, която да стъпи на няколко стълба – зелената сделка, високите технологии и участие на гражданите в контрола на действията на управляващите“, каза още народният представител ден преди конституирането на новия Парламент.

Като регионални цели, за осъществяването на които ще работи, д-р Адемов посочи решаването на проблема за пътя Добрич - Варна, да бъде довършена важната за региона магистрала Хемус, да се създаде свободна икономическа зона в Добрич, за да могат да бъдат привлечени повече инвеститори. „Това е важно за областта, защото сме далеч от София и големите градове и инвестициите се осъществяват трудно“, посочи депутатът.

По думите му, проблемите с водоснабдяването трябва да бъдат генерално решени, а не на парче, както се случи в последния мандат, тъй като в цялата област Добрич има такива проблеми. Д-р Адемов обеща активност по този въпрос.

Той очаква да работи в новия Парламент в здравната комисия и тази по труд и социална политика.

„Надявам се да работим заедно с останалите депутати от региона. Когато става въпрос за регионални каузи, това е нормално. Само че аз и Деница Сачева не сме в управляващата коалиция, не знам дали другите ще искат да работят с представители на ГЕРБ и ДПС“, отбеляза д-р Адемов.

c