Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

200 000 лева влага Община Балчик в рехабилитация на уличната мрежа

На финала са дейностите по рехабилитация на уличната мрежа в община Балчик. Ремонтите започнаха още през месец септември в селата Кранево, Оброчище Църква и Рогачево, каза за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Общината Димитрин Димитров.

В четирите села са изкърпени около 5 000 квадратни метра улична мрежа, а две улици са цялостно асфалтирани. Те са с дължина около 600 метра всяка, в селата Оброчище и Рогачево.

Вече втора седмица продължават дейностите в град Балчик, като при подходящи условия се кърпят дупки и се ремонтира след ВиК - аварии. Рехабилитацията ще продължи още седмица-две или докогато позволяват метеорологичните условия. Работи се на територията на целия град, като ще бъдат изкърпени около 3 000 кв. метра. Вече е опреснена хоризонталната маркировка.

Ремонтите се извършват с бюджетни средства – около 200 000 лева. Предвижда се напролет дейностите да продължат в останалите населени места в общината.

Около 60 000 лева пък ще бъде инвестицията в разширяването на гробищния парк в Балчик. Там от началото на тази седмица се изграждат нови алеи, а за следващата година се планира удължаване на оградата.

c