Водещи новини - дясно Крими

Съдът в Добрич отказа минимални присъди за трима дилъри на дрога

Окръжният съд в Добрич отказа да одобри споразумения, сключени между прокуратурата и защитниците на трима обвиняеми за търговия с наркотици. Според магистратите, постигнатото съгласие е за много малки присъди, съобщават от пресцентъра на съда.

Според внесените за одобрение споразумения тримата обвиняеми се признават за виновни, че на 3 август 2019г. в Добрич в съучастие са придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества –кокаин, екстази и марихуана, на обща стойност 1822.22 лева.

Като извършители са определени двама от тях – А.А. и С.Я., а Р.Н. е   помагач.

За С.Я. това е второто такова престъпление, защото на 28 март същата година е заловен с 0.44 грама кокаин. Със споразуменията страните са се съгласили за извършеното престъпление на всеки от обвиняемите да бъде определено наказание в размер на осем месеца лишаване от свобода, колкото всеки от тях е бил задържан в хода на досъдебното производство.

Според Окръжния съд обаче определените наказания са изключително занижени.

Предмет на престъплението са различни видове наркотични вещества на значителна стойност, деянието е извършено в съучастие, налице са данни за организираност при извършване на престъпната дейност, коментира съдът. Посочва още, че тримата обвиняеми са осъждани и за тях са представени лоши характеристични данни, срещу Р.Н. има друго висящо наказателно производство по обвинение за извършени две престъпления, едното от които е за идентично престъпление с това, за което е внесено споразумението.

          По изложените съображения съдът намери, че договореното за всеки от обвиняемите наказание се явява явно несправедливо, поради което споразуменията противоречат на закона и морала и не следва да бъдат одобрявани.

          Определенията на Окръжния съд са окончателни.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *