Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич одобри Живко Дачев за управител на „Жилфонд“

Общинският съвет на Добрич одобри със свое решение днес Живко Данаилов Дачев за управител на общинското предприятие “Жилфонд – инвест” ЕООД. В двуседмичен срок кметът трябва да сключи с него договор за управление на дружеството.

Живко Дачев е работил в „Пътинвест инженеринг” АД. Той бе класиран на първо място в конкурса за поста от специална комисия, с общ бал 9,60 точки. Процедурата за избор на управител бе открита през месец май т.г. В обявения срок бяха подадени документи от четирима кандидати – Иван Александров Вътков, Галин Стоянов Господинов (в момента зам.-областен управител), Сотир Димитров Попчев (досегашен управител) и Живко Данаилов Дачев. До втори етап на конкурса бяха допуснати Господинов, Попчев и Дачев, които представиха своите бизнес-планове. На 25.10.2021 г. комисията проведе събеседване с допуснатите кандидати и им постави оценки.

Сотир Попчев бе шеф на „Жилфонд“ от 2017 година и договорът му изтече на 15.09.2021 г.

По време на сесията днес съветникът Иво Пенчев поиска Дачев да бъде изслушан от Общинския съвет и да има възможност да му се зададат въпроси. Това предложение бе отхвърлено с мотива, че комисията вече го е оценила и обявила за спечелил конкурса, а изслушването му в ОбС може да стане по всяко време.

c