Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

68 машини ще разчистват пътищата в област Добрич в зимния период

68 машини на пътноподдържащата фирма ДЗЗД „Добрич 2019“ са в готовност да се включат в почистване на пътищата в област Добрич при снеговалеж и влошаване на времето, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ Георги Стратиев. При необходимост могат да се включат и единици земеделска техника. Почистващата техника включва снегорини, песъкари с гребла, комбинирани машини, автогрейдери и др. Те са разположени в няколко опорни пункта в областта. Договорът на ОПУ е с ДЗЗД „Добрич 2019“, като в частност „Пътно строителство“ АД – една от фирмите в дружеството, ще извършва зимното поддържане.

„Всички необходими материали, нужни за зимната поддръжка на пътищата в региона са осигурени. Разполагаме с достатъчни за целия зимен период количества пясък, сол, калциев двухлорид и луга. Машините са в готовност, в Управлението вече има въведено денонощно дежурство, така че сме готови да действаме при усложнена зимна обстановка“, увери Стратиев.

Към момента ремонтите на пътните платна в областта са приключени. Най-проблемният участък е пътят между селата Козлодуйци и Лясково в община Добричка. Дупките не са изкърпени, тъй като не са били одобрени средства за подготовка за зимно поддържане. Такива не бяха одобрени за цялата страна, припомни Стратиев.

Остава да бъде довършен двукилометров участък в град Тервел, а ремонтът на пътя Тервел-с. Честименско-границата с област Силистра остава за догодина.

c