Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

След години борба с коварна болест Ивилина от Балчик изгуби битката с Covid-19

На 49-годишна възраст е починала Ивилина Димова от Балчик, която през последните седем години бе в инвалидна количка в резултат на тежко неврологично заболяване. Много хора бяха съпричастни на тежката й съдба и помаха с дарения, за да може тя да се лекува в болница в Турция.

Припомняме, че преди 20 години на Иви поставили диагнозата Множествена склероза, която след много години се оказала грешна. В лутането си между лекари и болници в България преживяла „лечението“ на още четири други грешни диагнози със сложни имена.

След тежък вирусен грип през 2014 година долните й крайници се обездвижили. Тогава лекарите й обяснили, че никога няма да проходи и трябва да свикне с новото си състояние. За щастие, през 2017 година в Истанбулската болница “Анадолу Клиник” турски и американски специалисти я подложили на подробни изследвания и прегледи.
“Те доказаха заболяването Трансверзален миелит. Това е рядко и тежко неврологично заболяване, което уврежда гръбначния мозък, вследствие на вирусни инфекции.

През последните няколко години с помощта на добри хора се събираха средства за лечение, рeхaбилитация и други медицински нужди на Иви.

“Аз зная, че никога няма да стана предишния деен човек който бях, но надеждата, че ще мога да направя две крачки сама ме кара да “полетя”. Да можеш да ходиш е щастие”, споделяше Ивилина.

Преди дни обаче Ивилина е изгубила битката с Covid-19.

Светла да е паметта й!

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на семейството и близките на Иви.

c