Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

Ковид тест бонус от по 160 лева на месец и за усърдните директори в област Добрич

Добавка от 160 лв. за месеците ноември и декември 2021 г. ще получат към заплатите си училищните директори, които организират изследване на учениците за COVID-19 – два пъти в седмицата, с цел да осигурят присъствено обучение в безопасна среда.

Това засега са само ръководителите на училища с паралелки от I до IV клас, които се върнаха в клас от 10 ноември т.г., уточняват от Министерство на образованието.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков регламентира допълнителното плащане със заповед, която промени правилата за определяне на работните заплати на директорите на общинските и държавните училища и останалите образователни институции.

+20 дни отпуск и вакси бонус получава непедагогическият персонал в училищата

В изменената с вчерашна дата Заповед е записано, че “възнаграждението се изплаща за действително отработено време, през което лицето е изпълнявало съответните дейности”.

На 11 ноември т.г. беше подписан анекс към Колективния трудов договор в системата на предучилищното и училищното образование, който регламентира допълнително плащане от 100 лв. месечно до края на тази година за учителите и непедагогическите специалисти, които тестват учениците.

Влагат над 25 млн. лева за Ковид тестове на учениците, за сметка на планирани ремонти в училища, детски градини и центрове

Заповедта на министър Денков за месечната добавка за директорите ↓

zap4626-pravila_26112021

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *