Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Коледното дърво на Добрич вече е окичено с нова светлоотразителна декорация

С нови светлоотразителни украшения беше окичена Коледната елха в центъра на град Добрич.

Нови светлоотразителни украшения и коледни играчки са избрани от общинската управа, за да заредят с празничност и настроение в празничните дни на около Коледа и Нова година.

Светлини тази година ще бъдат включени по традиция от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 7 декември от 17.00 часа на площад „Свобода“, съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Вече шеста година символът на Коледа е живо 12-метрово дърво, на което ще заблестя над 4000 хиляди разноцветни лампички.

Добрият старец ще пристигне на централния градски площад и ще е гост на детското тържество на 7 декември, за да отвори сърцата на всички за предстоящите светли празници. Светещи триизмерни шейна и елен отново ще радват малчуганите и ще допринесат за коледна атмосфера. Падащи светлинни завеси, звезди и транспаранти са само част от коледната украса, която ще грейне и ще засили коледния заряд.

За да провокира въображението на децата, от Община Добрич припомнят, че и през тази година е организиран конкурс за коледна картичка. Най-оригиналните картички ще бъдат изпратени като коледно пожелание до партньори на общината и дипломатически мисии.Целият месец декември е изпълнен с много коледни концерти, изложби и събития, които не само ще допринесат за празничната атмосфера, но и ще разкрият магнетичния дух на Коледа.

c