Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич отбеляза патронния си празник с музика и рисунки на Фермерския пазар

Патронен празник има днес Средното училище по изкуствата в Добрич „Св. Климент Охридски“. Заради пандемията празникът не е такъв, какъвто биха искали учениците и учителите и какъвто е бил години наред. Въпреки това Денят на Свети Климент Охридски бе отбелязан от учебното заведение с инициатива на открито.

По време на традиционния Фермерски пазар, който се провежда всеки четвъртък в комплекс „Стария Добрич, възпитаници на училището свириха, пяха и рисуваха на открито.

Посетителите на Фермерския пазар чуха музикална програма от паралелките с профилирано обучение по музика. Малки художници пък рисуваха това, което виждат на пазара в своеобразен пленер на живо.

Директорът на СУ „Св. Кл. Охридски“ Мария Димитрова сподели пред Про Нюз Добрич, че са получили покана от Фермерския пазар и Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ да работят заедно за възраждане на българските занаяти. Когато има възможност, учениците ще изнасят музикални програми, а деца от журналистическия и фотографски клуб ще пишат статии и ще снимат. Фондацията и училището обмислят и други съвместни инициативи.

Патронът на училището по изкуствата е бил почетен и миналата седмица с децата от 1 до 4 клас, които учат присъствено. Те са се запознали с житието на Св. Климент Охридски, имали различни презентации и инициативи във връзка с празника.

c