Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

"Лидл" подкрепя граждански проект на читалището в с. Дуранкулак

Лидл България дарява 35 835 лева за изпълнението на пет граждански проекта в Североизточен регион по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Всички те предвиждат инициативи в областите околна среда и образование и целят да подобрят условията на живот на местните общности.

Сред проектите в региона, които ще получат подкрепа, е „Дуранкулак - с грижа за природата“ на Народно читалище „Дружба 1898“. В него е заложено събиране и предаване за рециклиране на различни отпадъци по част от бреговата защитена територия на Дуранкулашкото езеро и Археологичния парк „Големият остров“. 

Сумата, която Лидл България ще дари в тазгодишното, четвърто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, възлиза на 170 000 лв. С нея ще бъдат подкрепени 23 проекта на граждански организации от цялата страна, разпределени в три тематични области: образование – 12, околна среда – 6, и култура и историческо наследство – 5 проекта. Всеки от тях ще получи до 10 000 лв. Пълен списък с одобрените проекти в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се осъществява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум от 2017 година насам. За четири години Лидл България е дарила по програмата общ фонд от над 715 000 лв. за подкрепата на 96 вдъхновяващи проекта на граждански организации от цяла България. Само за първите три години одобрените 73 проекта са достигнали до над 256 000 души.  

c