Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Екстра данни в новите фактурите за ток на фирмите в област Добрич

Вече са активирани практическите кризисни мерки за пакетно компенсиране на бизнес клиентите, заради шоковите цени на тока в страната и в повечето държави-членки на ЕС. От ЕНЕРГО-ПРО вече отразяват във фактурите държавната компенсация за бизнес клиентите.

От ръководството на енергийна компания информират за старт на програмата по прилагане на компенсации за бизнеса заради високите цени на електроенергията, приета от правителството в края на октомври 2021 г. Първата стъпка от програмата с мерки за компенсиране на бизнеса бе изменението на методиката за цените на доставчик от последна инстанция, с която разходите на индустрията се понижиха между 15 и 30 лв. за мегаватчас, припомнят от електроразпределителната компания. Одобрената мярка за компенсация се прилага съгласувано с Европейската комисия и подписани типови договори с Министерство на енергетиката и е с цел смекчаване на икономическите последици от внезапно настъпилата нестабилност на цените на енергийния пазар.

По програмата за компенсиране сметките на фирмите ще бъдат намалени с по 110 лв/мвтч консумирана електроенергия за месеците октомври и ноември 2021 г. 

Парите се изплащат на фирмите на свободен пазар и клиентите на Доставчик от последна инстанция.

* В случай че към момента на калкулиране на компенсацията клиент вече се е разплатил, то тя ще погаси други налични или бъдещи негови задължения за електрическа енергия към ЕНЕРГО-ПРО.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *