Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Дружеството на художниците в Добрич открива годишната си изложба на 9 декември

Дружеството на художниците в Добрич ще направи творческа равносметка на 2021 година с традиционната годишна изложба. Арт събитието ще се състои на 9 декември в Художествената галерия в Добрич с вернисаж от 16.00 до 18.00 часа.

Експозицията ще включва живописни платна, графика, скулптура, рисунки, акварел и др. Сред участниците са както утвърдени добрички творци, така и млади художници. Изложбата ще може да се види до януари 2022 година.

Събитието се провежда обичайно през декември, но миналата година заради пандемията изложбата бе отложена за май т.г.  В някои от годините тя е организирана съвместно със силистренското дружество на художниците.

Дружеството на художниците в Добрич има десетилетен творчески път. То е създадено през май 1964 година, а в края на същата година подрежда и първата си обща експозиция.

Припомняме, че след известно прекъсване вече може да се посети обновеният сайт на Художествената галерия www.dobrichgallery.org. Подновената версия е по-функционална, с възможност за ползване на мобилни устройства и по-лесен достъпът до постоянната експозиция, както и до информацията за историята на галерията и образователните ни програми. Възможна е връзка и с интернет каналите й в Youtube, Instagram и страниците във Фейсбук. Има мобилно приложение, чрез което могат да получават съобщения за всички нови публикации.

Предстои допълване на съдържанието с подробна информация за художествения фонд, автори, произведения, изложбен календар за 2022 г. и виртуални турове.

c