Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Военнослужещ е бил мъжът, затиснат до смърт под трактор с косачка край Ген. Тошево

Прокуратурата разследва трагичния инцидент със загиналия мъж в нива в землището на генералтошевското село Калина. Има образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради непредпазливост, съобщи Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, починал мъж на 45 години е бил намерен на 23 ноември около 19.25 часа в земеделска нива край селото. На място органите на реда са констатирали, че трагичният инцидент е станала при селскостопанска обработка в нивата с колесен трактор „Беларус“ и прикачена към него роторна косачка. Тялото на издъхналия е намерено захванато и увито на кардана, свързващ вала на трактора и прикачения инвентар.

Трагедия в нива край Генерал Тошево – мъж загина, смазан под трактор

Загиналият е бил военнослужещ в поделението в с. Соколово. Уведомена е Военната прокуратура, която ще реши какви действия да предприеме, но засега разследването ще се води от Районната прокуратура в Добрич.

Мъжът е от Добрич. Според разследващите, той е решил да помогне на свой приятел, взел трактора и отишъл на нивата. По-късно собственикът на нивата и на трактора установил, че се е случило нещастието.

„Той е бил сам на полето, не може да се говори по категоричен начин за механизма на настъпване на фаталното увреждане“, коментира Радослав Бухчев.

c