Здраве Образование Общество

По-уютна среда за деца и възрастни с увреждания след ремонт на Комплекс “Палитра” в Добрич

В по-добри условия посрещат зимата обитателите на Комплекса за социални услуги за лица и деца с увреждания „Палитра“ в град Добрич.

Подобрени са условията за пребиваване на лица и деца с увреждания в Комплекса за социални услуги, намиращ ул. “Суха река”№37, информират от Община град Добрич. 170 лица – деца с увреждания, пълнолетни лица с увреждания и лица с умствена изостаналост, обитават Центъра и ползват социалните услуги. През 2021 г. със средства от бюджета на Общината е извършена подмяна на подови настилки, ремонт на покрив, подмяна на оградни пана на двор, пана на тераси, текущи ВиК аварии.

Обособени са три нови помещения в Защитени жилища за лица с умствена изостаналост:

  • ковид изолатор
  • работен кабинет
  • стая за персонал

В момента се ремонтират кухненските помещения. С подобренията в Комплекса за социални услуги ще се повиши качеството на предлаганите услуги и ще се създаде по–уютна среда за децата и лицата с увреждания, убедени са от ръководството на Общинска администрация.   

От там припомнят през 2021 година социалните заведения, намиращи се на този адрес – Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция и Защитени жилища за лица с умствена изостаналост, бяха обединени в Комплекс за социални услуги „Палитра“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *