Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Дени и Марти от Добрич: Всеки ден репетираме и страшно се вълнуваме преди участието ни на "Евровизия '21" в Париж

Гласът на любовта има най-различни форми, казват Денислава и Мартин - младите добрички таланти от Студио "Сарандев", избрани да представят България в тазгодишното издание на Детска Евровизия 2021 в Париж.

Гласът на любовта за нас се изразява в най-различни форми - обичта към семейството, приятелите, близките. Гласът на любовта е като пърхаща мелодия, която се лее из въздуха около нас. Това казаха специално за БТА Денислава Димитрова и Мартин Стоянов - дуетът, които ще представи България на детската "Евровизия" на 19 декември в Париж. Песента, която ще изпълнят на конкурса, е озаглавена The Voice of Love (Гласът на любовта).

Денислава е на 12 години и е от Добрич. От 6-годишна възраст се занимава с пеене. Мартин е от Варна и е на 13, пее от 5-годишен. Двамата работят заедно от четири години в студиото за поп рок певци "Сарандев" в Добрич. Дени и Марти вече имат редица отличия от участията си в национални и международни конкурси за млади изпълнители - както с индивидуалните си изпълнения, така и като дует. Двамата разказват за подготовката си за детската "Евровизия", за любимите си изпълнители, за съчетаването на музиката и учебните занятия, както и за това какъв е гласът на любовта според тях.

Въпрос: Вълнувате ли се от предстоящото участие в детската "Евровизия"? С какви емоции ще тръгнете за Париж?

Денислава Димитрова: Да, много се вълнуваме и тръпнем в очакване да имаме възможността да излезем на тази прекрасна сцена заедно с всички останали деца от конкурса.

Мартин Стоянов: Много се радвам, че с Дени ще имаме възможността да участваме на детската "Евровизия". Ще тръгнем, заредени с много позитивни емоции и нетърпение да пеем пред страхотната публика в Париж.

В: Как се подготвяте за участието си в момента?

М. Стоянов: Всеки ден репетираме с нашия вокален педагог Елена Карабельова, за да сме максимално добре подготвени и да представим България достойно.

Д. Димитрова: Упражняваме се както вокално, така и с хореограф, който ще ни помогне с нашето сценично представяне.

В: Песента, с която представяте България, се нарича "Гласът на любовта". Какъв според Вас е гласът на любовта?

М. Стоянов: Гласът на любовта за нас се изразява в най-различни форми - обичта към семейството, приятелите, близките.

Д. Димитрова: Обичта към домашните ни любимци, към природата и към всичко прекрасно, което ни заобикаля. Гласът на любовта е като пърхаща мелодия, която се лее из въздуха около нас.

М. Стоянов: Тя е като нежни капки дъжд, докосващи земята, даващи й сила да се събуди.

В: Кои са любимите Ви музикални изпълнители? Какво Ви харесва най-много в тях?

М. Стоянов: Моят любим изпълнител е Любо Киров, защото той успява да предаде емоцията си чрез своя страхотен глас.

Д. Димитрова: Аз много харесвам Ариана Гранде. Тя притежава много нежен и богат глас, който владее прекрасно.

В: Как успявате да съчетаете музиката и училището? Остава ли Ви време за игри с приятели?

Д. Димитрова: Малко трудно съчетаваме музиката с училището, но с Марти сме много стриктни и организирани, затова успяваме да намерим време за всяко наше занимание.

М. Стоянов: Онлайн обучението ни дава възможност да съчетаем двете доста лесно, а с приятелите успяваме да играем и да се забавляваме през уикенда.

В: За какво мечтаете? И как си представяте себе си, когато пораснете?

М. Стоянов: Аз мечтая да мога да се занимавам с музика и занапред, за да мога да надградя всичко, което сме постигнали до момента, и разбира се, да продължа да се развивам в това прекрасно изкуство.

Д. Димитрова: Все още е малко рано да реша, но бих искала да има общо с музиката, изкуствата, с всичко красиво, което ни заобикаля.

източник: БТА

c