Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

За повече чуваемост в сектора: В Добрич ще се сформира Областен съвет по животновъдство

От 1 декември до средата на януари 2022 г. в Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич ще се приемат заявления за членство в Областен съвет по животновъдство, информират от Дирекцията. Поканата е отправена до всички животновъди, извършващи дейност на територията на област Добрич.

Сформирането на Областния съвет по животновъдство ще стане вероятно до края на януари догодина. Той ще бъде структура на Съвета по животновъдство към Министъра на земеделието, храните и горите. Първото заседание, на което трябва да бъдат избрани председател и заместник-председател на Съвета, ще бъде насрочено допълнително според текущата епидемична обстановка и ще бъде присъствено или онлайн, уточни за Про Нюз Добрич директорът на ОД „Земеделие“ Десислава Иванова.

„Целта на Съвета е от една страна да информираме животновъдите за мерки и програми. От друга страна те самите могат да поставят проблемите на сектора, които да се сведат към централните власти. Всеки животновъд може да бъде член на структурата“, коментира Иванова.

Тя обясни, че досега е функционирал Областен консултативен съвет по животновъдство, но той е бил в малък състав, само с участието на ръководствата на различни местни структури. „Сега ще има много по-широко представителство на самия бранш, ще могат да се поставят много повече проблеми, възникващи в самата практика на животновъдите и оттук – по-голяма чуваемост“, добави Иванова.

Попълненото заявление за членство  животновъдите могат да изпратят по лицензиран пощенски оператор или да занесат лично на адреса на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич, на ул. “Независимост“ №5, стая 104. Заявления ще бъдат приемани и сканирани подписани на имейл: odzg_d@abv.bg, като оригиналните заявления трябва да се представят при първа възможност по време на присъствено заседание на Съвета.

c