Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Само досегашните управители на ДКЦ II и Психодиспансера в Добрич кандидатстват за постовете

Само по един кандидат е подал документи за длъжностите управители на Диагностично-консултативен център II и Център за психично здраве "Д-р Петър Станчев" в Добрич. Това става ясно от протокол за допуснатите до втори етап на конкурса кандидати за управители на двете лечебни заведения, който е издаден днес от комисията, извършваща избора.

За длъжностите кандидатстват досегашните управители - съответно д-р Валери Веселинов и д-р Даниела Събева-Стоева. И двамата са допуснати до втория етап.

До провеждане на конкурси за управители на двете лечебни заведения се стигна след като тригодишните договори за управление на д-р Веселинов и д-р Събева изтичат. Те бяха назначени за временни управители до приключване на конкурсите и вписването на спечелилите ги в Търговския регистър.

Както Про Нюз Добрич писа конкурсите се провеждат на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебните заведения за тригодишен период, събеседване. До третия етап ще бъдат допуснати получилите средноаритметична оценка на представената програма не по-ниска от много добър 4.50.

Заседанията за  втори и трети етап от конкурса ще се проведат на 26 ноември в Общината. 

c