Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

99% от починалите и тежко боледуващи от COVID-19 в болницата в Добрич са неваксинирани

40 души са настанените днес в Ковид-отделението на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор д-р Георги Желязков. Припомняме, че там леглата са 60. В Реанимацията пациентите са шестима при осем легла. Сред болните с COVID-19 има и дете, то е в стабилно състояние, посочи д-р Желязков.

Данните сочат спад на настанените в болницата с коронавирусна инфекция. Преди три седмици – на 2 ноември, в Ковид-отделението те бяха 55. Запазва се обаче броят на лекуваните в Реанимация.

Все още не е ясно дали от началото на следващия месец ще бъдат приемани пациенти в базата на Второ вътрешно отделение, каза изпълнителният директор на МБАЛ. По думите му ще прецени според ситуацията. Както информирахме, от 1 ноември част от работещите във Второ вътрешно отделение са командировани в Ковид-отделението, а пациентите с гастроентерологични и белодробни проблеми се приемат в други болнични звена.

Предвид високата смъртност в страната от COVID-19 попитахме д-р Желязков каква е тя в болницата в Добрич. Той сподели, че сред неваксинираните тя е доста неприятна и следва националното равнище. Според лекаря 99 процента от починалите и боледуващи тежко от COVID-19 са неваксинирани.

c