Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Шестима свещеници ще служат за храмовия празник на църквата „Св. Кл. Охридски” в Добрич

Храмовият празник на църквата „Свети Климент Охридски” ще бъде отбелязан на 25 ноември, когато почитаме светеца. В 8 часа ще започне Утрината, в 9 часа е началото на Светата литургия. От 10.30 часа ще бъде отслужен водосвет и ще бъде раздадена риба за празника.

За Про Нюз Добрич председателят на Църковното настоятелство на храм „Свети Климент Охридски” Петър Димитров съобщи, че в службите ще участват шестима свещеници. От Добрич освен него това са отец Мирослав – председател на храм „Света Троица”, отец Емануил, който служи в „Свети Георги” и отец Георги от „Свети Димитър”. Ще се включат също отец Тодор от Балчик и отец Георги – архиерейски наместник в Провадия.

Отец Петър е председател на Църковното настоятелство на храм „Свети Климент Охридски” от скоро – от 15 ноември. Той заема поста по решение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. От 17 ноември храмът е с ново работно време – от 8 до 17 часа, а в неделя – от 8 до 14 часа. Отец Петър продължава да е председател и на настоятелството на храм „Свети Лука Кримски” в ЖК „Добротица”, за изграждането на който се набират средства.

c