Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изграждането на детската градина в с. Ст. Караджа ще е през 2022 година

Обектът "Изграждане на детска градина в село Стефан Караджа" да бъде записан в Капиталовата програма на Община Добричка за 2021 година като преходен, финансиран и през 2022 година, предлага на съветниците кметът Соня Георгиева. Предложението предстои да бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 24 ноември.

В докладната записка на Георгиева се посочва, че при обявяване на обществената поръчка за изграждане на сградата е подадена една оферта, която не отговаря на изискванията на възложителя. Това налага откриване на нова процедура. Избран е изпълнител и с него е сключен договор. Приблизителното приключване на изпълнението на договора е юни 2022 година с оглед на това, че в предмета на поръчката се включва проектирате, съгласуване с експлоатационни дружества, както и че мокри процеси в строителството не могат да се изпълняват при температура под 4 градуса по Целзий.

Това налага обектът да се прехвърли за 2022 година и да се запише като преходен в разчета за капиталови разходи на Общината за 2021 година, посочва в докладната си Соня Георгиева.

c