Водещи новини Култура Общество

Д-р Парушева от Добрич: Взаимното уважение и доверието са най-важни в едно семейство

Д-р Кремена Парушева е общопрактикуващ лекар, работи с много деца, а съпругът й Владимир Георгиев е икономист, управлява счетоводна къща. Тази година двамата отбелязаха 30 години щастлив съвместен живот. Семейство Георгиеви имат три деца – Божидар, на 29 години, Младен – на 22, и Калоян – на 12 години. Двамата им по-големи синове са студенти и работят в София, а малкият е ученик в Добрич. По повод днешния Ден на християнското семейство д-р Парушева разказа за Про Нюз Добрич за своето семейство, за отношенията в него и хубавите моменти, за любовта и вярата им в доброто.

Кремена и Владимир се запознават като студенти във втори курс във Варна – тя учи в Медицинския университет, а той – в Икономическия. Кремена е родена във Велико Търново, но любовта и семейството, което създават, я водят в Добрич. Споделя, че никога не е идвала в областния град преди да се омъжи.

По повод християнските традиции и трите ни деца са кръщавани в църква, разказа лекарката. „На Коледа, където и да сме, каквото и да правим, винаги сме заедно с момчетата – сподели тя. – Събираме се винаги с приятели, с кръстници и кумци.  Но синовете ни никога не за казвали на Коледа, че няма да дойдат с нас, където и да сме решили да отидем”.

Питаме Кремена през тези 30 години семеен живот кои са били най-хубавите им моменти. Тя отговаря: „Не мога да определя. Всичките ни моменти са хубави. Може би при раждането на децата ни. При появата на всяко едно от тях бяхме много щастливи. И трите бяха много желани”. Лекарката сподели, че и сега моментите в семейството й са хубави. „Където и решим да бъдем винаги сме заедно цялото семейство”, допълва тя.

В нашето семейство всичко решаваме, така да се каже, с общо събрание, събираме се всички и заедно вземаме решение, посочи Кремена. По думите й това е много важно. „Не става въпрос само за одобрение. Хората, които те обичат, ще ти кажат и доброто, и лошото. Не винаги се съгласяват с всичко. Но пък като се обсъди човек понякога намира дори решението, което е по-добро отколкото си е мислил предварително. И сега като решаваме нещо също го обсъждаме с момчетата, макар и по телефона. Малкият също се включва, той има много интересни идеи”.

Лекарката сподели, че у дома мъжете много й помагат, а и няма как да е. По думите й управлението на едно семейство е като управлението на едно предприятие. Разказа, че работата й е много натоварена, съпругът й също е много ангажиран. Когато децата са били по-малки са си били определели готварски дни, разпределение на задълженията. Всъщност, семейство Георгиеви има още един член – кучето Мартис, което е порода логото романьола. Добричлийката сподели, че към него също има много ангажименти и грижи.

Въпреки прекрасните взаимоотношения между членовете на семейството й Кремена не крие, че всеки от тях е доста остър камък и воюва за мястото си. „Прехвърчат искри, емоции, като във всяко друго семейство”, обясни тя.

Задаваме й въпроса каква, според нея, е рецептата за щастлив семеен живот. „Взаимно уважение – както между партньорите, така и на децата, това е най-важното. За уважението и доверието се воюва всеки ден и се засвидетелстват всеки ден. И ако няма уважение и доверие помежду ни няма как да бъдем доволни и щастливи всички”.

По отношение на работата си лекарката сподели, че й прави впечатление, че все повече млади двойки от Добрич са с по две и по три дечица. Посочи, че това са интелигентни хора – медицински сестри, учители, полицаи. Хора, които искат и се радват на по-голямо семейство, приемат го като награда, а не като тежест. Кремена се среща и с приемни семейства и осиновители, които дават радост и грижа на много деца. „Моята  работа е пряко свързана с живота и тревогите на пациентите ми и обратно – тя се отразява на семейството и децата ни”, допълни добричлийката.

„Посланията ми по повод Деня на християнското семейство е хората да се обичат, да си вярват. Да правят всичко с душа и с цялата сила на ръката си, на съзнанието си, на сърцето си. Най-вече да правят добро. Защото когато човек прави добро то се връща. И няма как да искаме да получим добро ако не сме дали”, каза д-р Кремена Парушева. По повод празника пожеланието към семейството й е: „Още много години да бъдем с такива хубави взаимоотношения. Живот и здраве, момчетата да ми доведат и момиченца. Дано са с добри сърца и желание да се разбираме, да общуваме. Да са възпитани да вярват в доброто”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *