Водещи новини Общество

12 души изгубиха живота си по пътищата на област Добрич от началото на годината

12 са загиналите при катастрофи, възникнали на територията на област Добрич от началото на годината. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев по повод днешния Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Данните сочат, че тежките пътни инциденти в областта от 1 януари до момента са 100. При тях има 133 ранени. В сравнение със същия период на миналата година през тази са възникнали със седем повече тежки катастрофи, загиналите са с петима по-малко, а ранените – със 17 повече.

Минев посочи, че най-много жертви през 2021 година има при самокатастрофиране – най-често при удар на автомобил в дърво. На второ място като причина се нарежда сблъскването между превозни средства.

При една от тежките катастрофите – през юни, е загинал велосипедист по пътя между Стожер и Добрич. При четири жертвите са пътници в автомобилите.

Най-много тежки пътнотранспортни произшествия със загинали в област Добрич са станали през август – 21, с четири жертви и 28 ранени.

При една от катастрофите жертвите са две – 7-годишно румънче и майка му. Както Про Нюз Добрич писа тежкият пътен инцидент възникна около 17 часа на 27 август. Кола с румънска регистрация, която се е движела от с. Победа към с. Малина, не спира на знак СТОП на кръстовище и джип с българска регистрация я блъска. От удара бе ранено и другото дете на семейството – на 10 години, припомни Жулиян Минев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *