Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

12 души изгубиха живота си по пътищата на област Добрич от началото на годината

12 са загиналите при катастрофи, възникнали на територията на област Добрич от началото на годината. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев по повод днешния Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Данните сочат, че тежките пътни инциденти в областта от 1 януари до момента са 100. При тях има 133 ранени. В сравнение със същия период на миналата година през тази са възникнали със седем повече тежки катастрофи, загиналите са с петима по-малко, а ранените – със 17 повече.

Минев посочи, че най-много жертви през 2021 година има при самокатастрофиране – най-често при удар на автомобил в дърво. На второ място като причина се нарежда сблъскването между превозни средства.

При една от тежките катастрофите – през юни, е загинал велосипедист по пътя между Стожер и Добрич. При четири жертвите са пътници в автомобилите.

Най-много тежки пътнотранспортни произшествия със загинали в област Добрич са станали през август – 21, с четири жертви и 28 ранени.

При една от катастрофите жертвите са две – 7-годишно румънче и майка му. Както Про Нюз Добрич писа тежкият пътен инцидент възникна около 17 часа на 27 август. Кола с румънска регистрация, която се е движела от с. Победа към с. Малина, не спира на знак СТОП на кръстовище и джип с българска регистрация я блъска. От удара бе ранено и другото дете на семейството – на 10 години, припомни Жулиян Минев.

c