Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Юбилей: Днес празнува Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов" в Добрич

80 години от основаването си отбелязва днес (19 ноември) Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ в град Добрич.

Ето какво сподели директорът на гимназията Юлиана Дикова:

Вълнуващо и отговорно е такова едно събитие - отбелязването на 80-годишната история на нашето учебно заведение. Успоредени са моментите от историята на първото техническо учебно заведение в града, с актуални постижения на сегашните поколения ученици. Значимо присъствие в живота на гимназията заема проект „Еразъм+“, по който възпитаниците имат възможност да осъществяват междукултурен диалог. Ломоносовци са горди с многобройните отличия от състезания в областта на общообразователните и специалните учебни предмети. Имат будна гражданска съвест, която им позволява да отправят своите градивни послания към съвременниците си. Признателни за полученото образование в гимназията са над 20 хиляди ученици, които в миналото и днес са водещи специалисти в област Добрич. Училището развива съвместна дейност с водещи компании в региона. Във връзка с годишнината, на церемония при отбелязването на 24 май получихме и плакет от кмета на град Добрич Йордан Йорданов.

По повод юбилейната годишнина, екип на гимназията е изготвил видеоклип, в който се проследяват основните етапи в развитието на училището.

c