Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Средства за обновяване на Ритуалния дом в Тервел ще поиска Общината от "Красива България"

С проектно предложение за обновяване на Ритуалния дом за весели ритуали в Тервел има намерение да кандидатства пред проект "Красива България" Общината. Не предстоящото заседание на Общинския съвет на 25 ноември предстои да бъде дадено съгласие за това. Предлага се съветниците да вземат решение ако проектът бъде одобрен Общината да осигури съфинансиране в общия му бюджет в размер на 59 процента.

От докладната записка на кмета инж. Симеон Симеонов става ясно, че Ритуалният дом в Тервел не е обновяван от 2006 година. През 2021-ва е ремонтирана основно покривната конструкция на сградата и така е решен проблемът с течовете в част от помещенията. В изключително лошо състояние са санитарният възел и ел. таблата. Като цяло интериорът е добре съхранен, дървените врати и облицовките са здрави, паркетът също е в добро състояние Дограмата във всички помещения се нуждае от смяна, за ремонт са сервизните помещения, трябва да се почистят добре и да се лакират облицовки, врати и настилки от дърво. Стените и таваните се нуждаят от освежаване.

В докладната се посочва, че проектът включва големи обемни довършителни работи. Това предполага възможност за наемане на нискоквалифицирани безработни лица, което е и един от основните приоритети на проект "Красива България".

c