Водещи новини - дясно Крими Общество

Условна присъда за М.Г., предизвикала смърт на пътя след необмислена маневра край Балчик

Окръжният съд в Добрич постанови осъдителна присъда по дело за причинена по непредпазливост смърт при ПТП

Определеното от магистратите наказание е 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“, с 3-годишен изпитателен. Обвинението – за причинена от М.Г. смърт при пътнотранспортно произшествие, по непредпазливост. От пресцентъра на ОС-Добрич уточниха, че жената е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Подсъдимата М.Г. е призната за виновна в това, че  сутринта на 8 октомври 2020 г., на около два километра от село Дропла в посока село Змеево, общ. Балчик, при управление на лек автомобил, нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинила смъртта на друг водач.

Според описаното в обвинителния акт наближавайки мястото на произшествието подсъдимата видяла паднало дърво на пътя в нейната лента за движение. Мислейки, че няма да има възможност да спре колата си преди да достигне до падналото дърво, решила да го заобиколи. Предприела маневра заобикаляне, като навлязла в насрещното пътно платно, където последвал удар с автомобила, управляван от пострадалия.

 Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимата призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.

Постановената от Окръжния съд присъда подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *