Добричка Общество

Община Добричка ще кандидатства пред “Красива България” за преустройство на част от сграда в Стожер за кухня за Социален патронаж

Община Добричка възнамерява да кандидатства пред проект “Красива България” с проектно предложение “Преустройство на част от сграда, детска градина “Здравец”, с. Стожер, в социална инфраструктура”. Това става ясно от докладна записка на кмета Соня Георгиева, която е включена в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/, което ще се проведе на 24 ноември.

Ще се кандидатства по мярка МО2 “Подобряване на социалната инфраструктура”. Кандидати за кампания 2022 на “Красива България” се набират до 7 януари.

От докладната записка става ясно, че при кандидатстването трябва да се предложи проект, който да бъде представен до 20 декември. В тази връзка за изготвянето на инвестиционния проект е необходимо за се включи в Капиталовата програма за 2021 година на Община Добричка нов обект – “Преустройство на част от сграда детска градина “Здравец” село Стожер, в социална инфраструктура – проектиране” на стойност 7 560 лева. С докладната кметът предлага ОбС да гласува включването на този обект.

Както Про Нюз Добрич писа част от сградата на детската градина в село Стожер ще бъде преустроена в кухня за приготвяне на храна за Домашния социален патронаж. Вече е обявена обществена поръчка, която предвижда изработването на инвестиционен проект за преустройството. Предвижда се кухнята да обслужва 150 потребители.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *