Общество

Къщички за птици ще изработят младежи от Добрич

Работилница за къщичка за птици ще се проведе на 21 ноември, неделя, от 13.30 часа в Скейт парка на Градския парк „Свети Георги”, съобщават от Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. Целта на събитието е участниците да се запознаят с орнитоложките богатства в нашия регион, да се научат да правят къщички за птици и да придобият чувство за отговорност към заобикалящата ги околна среда.

Mладежката инициатива се организира по предложение на Слави Михов. Той има дългогодишен опит в доброволческия сектор и успешно развива бизнес в туристическата анимация.

В работилницата могат да участват младежи на възраст между 15 и 29 години. Те сами ще сглобят къщички с чук и пирони, а след това ще ги оцветят с помощта на бои и четки. Събитието е безплатно, всички материали са осигурени.

Инициативата се осъществява в рамките на проект BGLD-1.003-0001 “Младежки център Добрич – Вашето днес”, програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *