Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В ОДМВР Добрич днес издават удостоверения за изгубени или повредени документи за самоличност

В деня на изборите служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР  Добрич ще работят до 19.30 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок. Целта е гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Денонощна открита линия за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес, действа на територията на Областната дирекция на МВР Добрич. Тя ще функционира до 25 ноември 2021 година.

Сигнали се приемат на телефон 058/658-088  и e-mail dobrich@mvr.bg.

Подаваните на откритата линия сигнали трябва да са съотносими към дейността на МВР по време на изборния процес, уточняват от полицията.

Има и национална денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, свързани с  отговорностите на МВР по време на избори. Разкриването на линиите е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

c