Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деница Сачева: Всеки изгубен в избори ден, е изгубено бъдеще на България

„Гласувах за по-доброто бъдеще на област Добрич и на България. Гласувах за управление на държавата от екип от професионалисти, от знаещи хора, които могат да изведат страната от кризите, в които се намира в момента. Гласувах не за проектен инженеринг или агресивен маркетинг, а за хора, които са се доказали с биографиите си и с резултатите си в политиката. Гласувах за по-добрия екип и за най-добрия за мен кандидат за президент и вицепрезидент“, каза водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Деница Сачева, след като даде своя вот в избирателна секция в средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Добрич.

Тя призовава всички, които чувстват връзка с родината си и могат да допринесат за това България да се развива, да гласуват днес. „Защото от гласа на всеки един от нас зависи дали ще продължим по пътя на разрухата и омразата или ще започнем да хвърляме мостове към това да градим. Защото България вече драстично изостава спрямо другите европейски държави, както по отношение на плана за възстановяване и устойчивост, така и по пътя си към еврозоната. Всеки един ден, който продължаваме да губим в избори, е изгубено бъдеще на България“, каза тя.

Изрази надежда повече хора днес да излязат и да гласуват, като очаква избирателна активност от поне 50% в област Добрич.

По отношение на машинния вот „2 в 1“ Деница Сачева коментира, че симпатизанти и членове на партията, особено по-възрастните, са изразили опасения, че за тях процедурата за машинно гласуване „2 в 1“ е малко по-сложна.

„Със сигурност служебното правителство не допринесе за доверието в машинното гласуване с това, което се случи последните седмици, непрекъснато се появяваха машини с различни обяснения защо са тук. Така че решението на ЦИК да се броят 100% от разписките може  се струва за някого по-затрудняващо, но за мен това ще осигури по-голяма сигурност“, каза още Деница Сачева.

c