Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

60 бедни деца от Добрич ще получават топъл обяд

60 деца от първи до четвърти клас от социално слаби семейства от Добрич ще получават топъл обяд благодарение на инициативата на БЧК, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областния съвет на организацията д-р Артюн Еринозов. Те са от три училища – по 20 от ОУ „Панайот Волов”, ОУ „Никола Вапцаров” и ОУ „Христо Смирненски”.

Децата ще получават топъл обяд в продължение на 75 учебни дни, раздаването му започна вчера. Обядът е на стойност 2.30 лева и включва основно ястие и хляб. Ще се получава когато обучението е присъствено. БЧК организира доставката, а ангажимент на училищата е да осигурят храненето в трапезария, обясни д-р Еринозов. Когато обучението е неприсъствено всеки петък семейството на детето ще получава хранителен пакет на стойност топлите обеди през седмицата.

От БЧК информират, че програмата „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца” се реализира за 18-а поредна година. Тя се финансира от Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, а средствата в размер на 252 788 лв., набрани благодарение на корпоративни партньори и индивидуални дарители, ще осигурят безплатна храна в училище за 1 414 деца от социално слаби семейства в 19 области в страната. Благородната инициатива подпомага ученици в нужда, най-вече в тежките зими месеци.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *