Водещи новини Общество

Взрив постави края на бившия обувен завод “Добрич”. Вече е съборен (+видео)

Тази сутрин бе съборен комин на територията на бившия обувен завод “Добрич”. Той бе останал самотно да стърчи на терена, където доскоро се издигаха административната и производствени сгради от най-големия в миналото завод за детски обувки на Балканите. Вече всичко е в руини. Материалите от разрушаването ще бъдат разделени и след рециклиране тухлите и бетонът на 90% ще бъдат използвани в строителството на новите обекти, съобщиха от фирмата, която извършва разчистването, „Танатос“.

Започна събарянето на бившия обувен завод „Добрич“, има нов собственик (+снимки)

От там по-рано обявиха, че до 20 ноември трябва да бъдат съборени сградите и разчистен теренът, за да започне строителството на новия търговски център в града.

Там ще се издигат пет магазина и кино.  Инвеститор на обекта е „Търговски център Добрич“ ЕООД.Единият от магазините ще е „Лидл“, другият „Мартинели“, ще има голям търговски обект за храна и други принадлежности за домашни животни, както и други. Със сигурност в новия търговски център ще има и кино. Такъв ангажимент е поел инвеститорът.

Follow Me:

Related Posts

  1. Protagonist says:

    Хайде, дано да е на късмет. Да живне малко и тази част на градът ни най-после.
    Дано изградят хубав комплекс и да има услуги които липсват на близкия квартал – нямаме нито супермаркет, нито аптека, нито закусвалня/кръчма/механа/бар, нито каса за плащане битови услуги, нито банков клон, нито детска площадка/люлки за игра, нито пицария дори…. Май вече няма дори и банкомат в района. Не минава и никакъв бус на градския транспорт. Най-невзрачния и занемарен квартал е ж.к. “Иглика”….. Няма къде да излезеш да пиеш по бира с комшията.
    Дано нещата се променят с тези планове за ритейл парк. И ние сме хора, и ние плащаме данъци в тази държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *