Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Ученици от ЧПГТП „Райко Цончев” и СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич спечелиха конкурса на Административния съд

Административният съд в Добрич отличи ученици от две добрички училища в организирания от съда конкурс за есе на тема „Познаването на правото – гарант за бъдещето на младежта“. Това са Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” и СУ „Св. Кл. Охридски”. Наградени са:

·         Първо място: С. Василев, ученик от ЧПГТП „Райко Цончев”, гр. Добрич

·         Второ място: М. Маринов, ученик от СУ „Св. Кл.Охридски”, гр. Добрич

·         Трето място: А. Джемалова,  ученичка от СУ „Св. Кл. Охридски”, гр. Добрич

Първите три места получават награди и грамоти, а останалите участници в конкурса - грамоти, които ще бъдат изпратени до съответните училища.

Административният съд обяви началото на учебната година по Образователната програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Така през тази учебна година в програмата ще участват ученици от четири училища в града – СУ „Св. Кл. Охридски”, СУ „П.Р.Славейков”, СУ „Л.Каравелов” и ЧПГТП „Райко Цончев”. Лектори отново ще са съдиите Красимира Иванова, Теодора Милева, Нели Каменска и системният администратор на РС - Ген. Тошево инж. Димо Водкаджиев. Темите на лекциите са, както следва:

От съда припомнят, че на първия етаж в сградата са изложени картини на Стоянка Ганчева - бивш управител сгради на Съдебната палата в Добрич. Изложбата, подредена за Деня на отворените врати в съда – 10 ноември, ще остане там до края на месеца.

c