Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Само за 48 часа се събраха 2 400 лева за фиксатора на Ивелин от Каварна, пострадал при инцидент

Само за 48 часа бяха събрани необходимите 2 400 лева за заплащане на фиксатора, поставен на крака на пострадалия при инцидент 31-годишен Ивелин Великов от Каварна, съобщи председателят на Фондация „Милостиво сърце” от Добрич Александър Иванов. Днес той и другият организатор на кампанията за набиране на средства Десислава Първанова преведоха парите на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Припомняме, че предната събота по време на работа върху единия крак на млади мъж пада макара. Раздробени са костите над глезена, кожата е пробита и костите стърчат от там. Ивелин веднага е откаран в болницата в Каварна, а от там – по спешност в МБАЛ-Добрич, където му е извършена операция и е поставен външен фиксатор. Каварненецът не е осигурен, работодателят му заплаща здравните осигуровки. Необходими са обаче и 2 400 лева за самия фиксатор, които младият мъж не може да заплати.

Средствата бяха набрани благодарение на кампания, организирана от Десислава Първанова и Фондация „Милостиво сърце". Днес Александър Иванов е разговарял с Ивелин, който споделил, че се възстановява и вече се движи в болничната стая с помощта на патерици. „Когато разговаряхме преди дни с изпълнителния директор на болницата в Добрич д-р Георги Желязков той ни каза, че травмата е била толкова сериозна, че е имало опасност да се наложи ампутация на крака на каварненеца”,  сподели председателят на Фондацията.

„Благодарим на всички, които бяха съпричастни и помогнаха на Ивелин”, написа в социалната мрежа Александър Иванов. Той изрази надежда пострадалият бързо да се възстанови  и този инцидент да остане за него само лош спомен.

c