Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Завърши изграждането на "Зелена Дружба" в Добрич

Приключи реализацията на еко проекта “Зелена Дружба“, като беше почистено и залесено в част от пространството пред добричкия Център за защита на природата и животните, изгради се нова детска площадка и се реновира вече съществуващата. От Община град Добрич припомнят, че финансирането в размер на 9 979,07 лв., е осигурено от Министерство на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда - 2021 г.” на тема „Обичам природата – и аз участвам”.

Какво отчитат като постигнато от Общинска администрация:

  • Благоустрояване на терена  чрез  почистване и залесяване с на 80 броя храсти и дръвчета
  • Обособяване на зони за отдих и игри, като се реновира съществуващата детска площадка и изгради нова такава
  • Поставяне на подходящи парково - архитектурни елементи – поставени кошчета за смет и  пейки за отдих в непосредствена близост до площадките

Избраният терен за почистване е 3380 кв. м, а детските площадки са разположени на площ от  200   кв. м. - малка част  от  163 -те  дка  на Центъра,  извън  реалните му граници и оградени площи, което го прави достъпен по всяко време, не само при посещение. Теренът се почисти и облагороди. Имотът е особено подходящ за създаване на място, с възможности за отдих,  обезопасено  за майки с деца. Проектът е реализиран с прякото участие на доброволци, за създаване на красиво, приветливо, чисто и подходящо място за отдих и игри.

Проектното предложение „Зелена Дружба“ представя стремежа на Община град Добрич да създава нови паркови пространства и да превръща все още необлагородени места в красиви и подходящи кътчета за игри, почивка и отдих. Чрез почистване и залесяване на пространство пред Центърът за защита на природата и животните, чрез облагородяване  и изграждане на детски площадки, общинското ръководство се надява да запази облика и духа на тази градска забележителност и да направи още една крачка към повишаване екологичната култура на гражданите.

c