Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В Балчик приемат заявления за отпускане на еднократна помощ за отопление

Дирекция "Социално подпомагане" /ДСП/ в Балчик приема заявления-декларации от желаещите да получат еднократна финансова подкрепа за отопление, съобщават от Общината.

За такава помощ могат да кандидатстват лицата и семействата, които не да подали заявление-декларация за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2021/ 2022 година в периода от 1 юли до 31 октомври. Те трябва да отговарят на условията на чл. 2, ал. 1 от Наредбата и средномесечният им доход за 6 последователни месеца не трябва да е по-висок със сума, по-малка или равна на 30 лв. от диференцирания доход за отопление.

Заявленията се подават до 23 ноември включително. Това може да стане по три начина: лично в приемната на ДСП, чрез лицензиран пощенски оператор или чрез електронна поща на ДСП по настоящ адрес:  dsp-balchik@asp.government.bg.

В заявлението се декларират доходите на семейството за периода от април до септември 2021 г. Прилагат се документи за доходи от трудови правоотношения и/ или приравнени на тях правоотношения; извършване на услуги с личен труд; дейности в областта на селското, горското и водното стопанство; стипендии и други.

Финансовата подкрепа за отопление ще бъде изплатена еднократното през декември 2021 г., поради което е препоръчително в заявлението-декларация да бъде посочена банкова сметка.

c